Kytička růží - mé první poprvé s marcipánem :-)
Potřebné ingredience
korpus je šlahačková bábovka dle kuchařky, krém máslový, marcipán dle MMB
Postup přípravy
Korpus i krém jsou klasika, každý na ně má své recepty, podle své chutě. Marcipán jsem vyčetla zde - je to ta falešná hmota ze salka, jen musím říct, že se mi asi moc nepovedl, druhý den se hrozně drobil a nešel vůbec vyválet, nevím kde jsem udělala chybu. Měla jsem to asi celé udělat hned ten den a nenechápat marcipán do druhého dne v lednici (růže co jsem dělala hned šly dobře). Jinak děkuji za inspiraci maminkám z MMB :-) Dělala jsem prvně marcipán :-)
ještě jeden pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andrejuša
(upraveno)
22. 7. 2009, 15:50
Lucí, tak ten se ti vážně povedl! Jsi šikulka. Z takověho dortíku musí mít radost každý!
radobelina
(upraveno)
24. 5. 2008, 10:31
Nádherný dortík!!! Moc se vám povedl. Jste šikulka. Já jsem zkoušela taky ten marcipán ze Salka a drolil se mi, že jsem myslela, že s tím praštím. Ani mikrovlnka nepomohla. Když jsem ale nahřála menší kus, tak to zabralo a dělalo se s ním jako s modelínou. Takže záleží na tom, jak velký kus nahříváte a podle toho se musíte řídit. Pak to určitě půjde.
Buřtík
(upraveno)
1. 6. 2008, 22:04
@radobelina
Děkuji za radu, příště to budu muset zkusit. Šlo to přesně jak píšete, drobení, nahřívání, vztekání ale dopadlo to Také děkuji za pochvalu Vám i všem ostatním
Lenyna
(upraveno)
24. 5. 2008, 10:02
SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER
jitkaad
(upraveno)
23. 5. 2008, 20:24
Tak tohle je opravdu nádhera jste šikulka,. moc se mi to líbí, taky bych takový chtěla knarozeninám
janina74
(upraveno)
23. 5. 2008, 20:16
paráááda a těch
RUNTY
(upraveno)
23. 5. 2008, 20:01
krásné , jste šikulka
Betty72
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:45
Moc krásné Péťa
Buřtík
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:57
@Betty72
Děkuji moc
aweii
(upraveno)
23. 5. 2008, 18:06
moc moc krááásný a povedenýýý dortík, jste šikulinka
Buřtík
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:57
@aweii
děkuji jste hodná
Bára D.
(upraveno)
23. 5. 2008, 18:04
Nááááádhera, opravdu se vám povedl
Buřtík
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:58
@Bára D.
taky moc moc děkuji
lenkamb
(upraveno)
23. 5. 2008, 16:17
Tak ať to Vaše "podruhé" a "potřetí" a..... je stejně krásné, jak to to "poprvé". Náhera, Lucko!
Buřtík
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:58
@lenkamb
Děkuji
onasi
(upraveno)
23. 5. 2008, 15:58
Lucko, napoprvé nádhera! zdá se, že jste talentovaná!
Zrušený účet
(upraveno)
23. 5. 2008, 15:11
Dortík je moc krásný. S tím marcipánem se netrapte. Ten salkový to dělá. Když mi takhle ztvrdne a drobí se, tak ho šoupnu na pár sekund do mirovlnky, přidám lžíci pšeničného sirupu, ale myslím, že by mohl být i med a propracuji. Pozor bývá uvnitř dost teplý. No a je zase měkký.
Buřtík
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:57
@
Děkuji za lichotku i radu Musím říct, že s mikrovlnkou jsem to zkoušela, bohužel nevím jestli hodně nebo málo nahřátý, vodu jsem taky přidala, ale nic moc to nebylo. Možná jsem den před tím ho udělala moc tuhý, protože to sice šel zpracovat lépe, ale taky se drobil. Možná jsem málo hňoucala (jak psala paní v receptu - hňoucat a hňoucat Sirup doma nemám páč jsem jen taková nárazová kuchařka i cukrářka, ale ráda bych to ještě zkusila, protože to chci natrénovat a udělat něco super pro mou malou k 2. narozkám. Inspirace je tu mraky. Tenhle je zjednodušená varianta toho pugetu růží, který se mi tu na MMB líbil, ale nebylo tolik času a chybí zkušenosti No snad to bude příště lepší
Zrušený účet
(upraveno)
23. 5. 2008, 20:19
@Buřtík
Jojo. Hňoucat a hňucat je základ. A když už máte pocit, že z toho hňoucání padnete na ústa, tak je to pořád málo. Hňoucat a válet válečkem do tenka, aby jste se zbavila hrudek.
Init
(upraveno)
23. 5. 2008, 16:13
@
Jo sirup - tak to mě nenapadlo, přidávala jsem jen vodu, ale s tím sirupem by ten salkový mohl být ještě vláčnější, příště vyzkouším
Zrušený účet
(upraveno)
23. 5. 2008, 18:30
@Init
Ten salkový je naprosto bezkonkurenčí na květiny. Dá se vyválet do průhledna. Nebo ho používám na vyšší figurky. Nemají pak tendenci se hroutit. Je úžasně tvárný a přitom pevný. Ale moc mi nechutná.
Init
(upraveno)
23. 5. 2008, 15:10
Leni, dort se Vám moc povedl a ohledně toho salkového marcipánu - mně se taky někdy z lednice drolí, ale stačí ho nahřát v mikrovlnce, potom zapracovat trošku vody a znova zpracovat, chvilku to trvá, ale zas je vláčný.
Zrušený účet
(upraveno)
23. 5. 2008, 15:35
@Init
Jsme se sešly se stejnou radou skoro na minutu.
Init
(upraveno)
23. 5. 2008, 16:14
@
Se stejnou ne, Ty sirup, já vodu, ale ten sirup taky zkusím
aero-orion
(upraveno)
23. 5. 2008, 15:02
paráda
Radunna
(upraveno)
23. 5. 2008, 14:49
nááádhera
Buřtík
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:59
@Radunna
Děkuji, byla to makačka
Lexi
(upraveno)
23. 5. 2008, 14:49
MOc hezký, kytice s evám moc povedla!
Buřtík
(upraveno)
23. 5. 2008, 19:59
@Lexi
Díky, díky